Dienstapotheek – Regioapotheek IJsselland BV – Capelle aan de IJssel

Regioapotheek IJsselland BV

Prins Constantijnweg 2 2906 ZC Capelle aan de IJssel Tel:010-2583381 Fax:010-2583380

Dienstapotheek

Regioapotheek IJsselland is overdag geopend als poliklinische apotheek. U kunt meteen met uw recept van het ziekenhuis of huisarts bij ons terecht.

In de avond, nacht en op zon- en feestdagen zijn we geopend als dienstapotheek. Wij nemen dan de farmaceutische spoedzorg over van uw eigen apotheek

Dienst-tarief

In overleg met de zorgverzekeraars is het dienst-tarief voor receptgeneesmiddelen vastgesteld. Per dienstapotheek in Nederland kan het tarief verschillend zijn, afhankelijk van de lokale situaties. Dit tarief geldt voor de avonduren vanaf 18.00uur, de nachturen tot 8.00uur en op zon- en feestdagen.

Het tarief m.i.v. 1-1-24: €43,65 incl.BTW. Loopt de rekening via uw zorgverzekeraar dan bedraagt het tarief €38,15.

Het tarief is inclusief BTW  (laag tarief) en komt bovenop de kosten van het geneesmiddel zelf. Het tarief is altijd hetzelfde. Het maakt dus niet uit of u het middel al eerder heeft gebruikt of voor een eerste keer krijgt. Er komen geen extra receptkosten meer bij kijken.

Dienstapotheek IJsselland werkt met een kostendekkend tarief; er is geen winstoogmerk. Dit tarief is samen met 2 vertegenwoordigende zorgverzekeraars vastgesteld.

De totale kosten worden (indien het geneesmiddel wordt vergoed) in rekening gebracht bij uw zorgverzekeraar.

De totale kosten komen ten laste van uw verplichte eigen risico van maximaal 385,- euro voor 2024 (geldt niet voor kinderen jonger dan 18 jaar).

Als het geneesmiddel niet wordt vergoed door de zorgverzekeraar dan gelden ook de genoemde tarieven.